Cara nada dering wa
Cara nada dering wa

Bagaimana Untuk Memuat Turun Nada Dering WhatsApp Sebut Nama

Posted on

Cara Menukar Nada Dering WA– Hai kawan-kawan pintardesign.com Pada kesempatan ini, kami akan menyediakan perbincangan tentang cara menukar nada dering wa dengan nama mesra atau bunyi lain yang kami mahukan. Mungkin ada di antara rakan-rakan saya yang tidak tahu cara menukar nada dering wa mengikut suara kita sendiri. Malah nada dering wa yang digunakan masih menjadi lalai daripada aplikasi tersebut.

Kemudian apakah langkah-langkah untuk menggantikan nada dering wa dengan nama panggilan atau dengan suara Google? Baca dengan teliti sehingga habis

WhatsApp atau yang sering kita panggil wa, adalah aplikasi percuma yang mempunyai perkhidmatan untuk bertukar-tukar mesej secara digital. Beberapa ciri yang boleh digunakan dalam aplikasi ini ialah dapat bertukar-tukar mesej secara digital, membuat panggilan digital yang mudah, selamat dan boleh dilakukan di seluruh dunia.

Nama whatsUp sebenarnya bermula daripada kata-kata dengan frasa what’s up yang bermaksud berita. Sehinggakan sehingga kini semakin dikenali orang ramai. Aplikasi ini boleh digunakan untuk menghantar dan menerima pelbagai media dalam talian, daripada teks, foto, video, dokumen dan lokasi, tetapi ia juga boleh digunakan untuk membuat panggilan suara dari pelbagai negara, dengan syarat anda mempunyai sambungan internet.

Apabila kita menggunakan aplikasi Whatsup, sudah tentu akan ada nada notifikasi yang memberitahu pengguna, bermula dari notifikasi mesej masuk, notifikasi panggilan atau notifikasi berkaitan notifikasi kemas kini dari Whatsup. Menukar nada dering WhatsApp boleh dilakukan dengan beberapa cara antaranya cara menukar nada dering wa dengan lagu mp3, cara menukar nada dering WA dengan suara Google tanpa aplikasi dan cara menukar nada dering wa dengan nama pemanggil. Berikut adalah beberapa cara untuk menukar nada dering wa dalam pelbagai cara.

Cara Menukar Nada Dering WA Dengan Menyebut Nama Pemanggil

Langkah 1: Muat turun Aplikasi

 • Pastikan anda telah memuat turun aplikasi Shouter, pautan muat turun ada di bawah
 • Selepas anda memuat turunnya, segera buka aplikasi dan tetapkan bahasa yang akan anda gunakan

Langkah 2 : Tetapan Aplikasi

 • Kemudian anda perlu memberikan atau membenarkan akses kepada telefon
 • Kemudian pilih menu Pemberitahuan untuk aplikasi.
 • Aktifkan kotak semak
 • Pilih aplikasi.
 • Dalam menu, anda boleh memilih daripada apl yang mendayakan pemberitahuan sembang.
 • Setelah selesai, apl akan memaparkan nama pengirim daripada kenalan mudah alih anda.

Kini Shouter menggunakan data daripada Pemberitahuan untuk mengesan dan mengumumkan panggilan dan sms. Jadi kebenaran ini menjadi penting untuk panggilan, sms, bateri dan pengumuman Pemberitahuan

Muat turun Aplikasi Nada Dering Whatsapp Menyebut Nama Pengirim Untuk mendapatkan aplikasi tersebut, sila klik butang muat turun di bawah.

Download Disini

Cara Membuat Pemberitahuan Google Voice Wa

Cara membuat pemberitahuan WA menggunakan suara Google dengan perkataan mengikut kehendak kita adalah sangat mudah. Anda tidak perlu bersusah payah memuat turun aplikasi. Terdapat beberapa langkah yang perlu disediakan untuk menukar bunyi pemberitahuan wa dengan suara Google.

Langkah 1 : Pergi ke Tapak Soundoftext

Buka tapak soundoftext untuk membuat teks menjadi bunyi yang akan digunakan sebagai pemberitahuan WA

Langkah 2 : Taip Teks dan Pilih Bahasa

Kemudian masukkan teks mengikut apa yang ingin anda sampaikan, dan pilih bahasa yang akan digunakan. Klik Hantar apabila selesai

Langkah 3 : Main dan Muat Turun Keputusan

Untuk mencuba pemberitahuan yang akan berbunyi, anda boleh mengklik main dan jika sesuai, anda boleh memuat turunnya dengan segera.

Beberapa senarai tapak untuk menukar teks kepada nada dering suara adalah seperti berikut
 •     Voiceoftext.com
 •     Voicemaker.in
 •     Fakeyou.com
 •     Botika.online
 •     Freetts.com

Koleksi pautan untuk memuat turun nada dering WA unik dan anti-pasaran

Bagi anda yang memerlukan rujukan atau pelbagai jenis nada dering wa yang unik dan tidak boleh dijual, anda boleh segera memuat turun nada dering wa mengikut kehendak anda mengikut kategori yang disediakan.

Muat turun Nada Dering Wa Lucu

Bunyi wa atau nada dering notifikasi pada masa ini yang paling diminati, iaitu nada dering lucu. di sini kami menyediakan beberapa nada dering lucu yang boleh anda muat turun

Muat turun Nada Dering WhatsApp Korea

Bagi pecinta atau fans dari artis korea, kami juga menyediakan berbagai macam nada dering korea yang sedang viral dari beberapa artis korea yang sayang populer. kalian dapat langsung download nada dering berikut

Muat turun WA Ringtones Dear Girlfriend Bunyi

Bagi mereka yang mempunyai pasangan atau teman lelaki, sudah tentu mereka sangat gembira jika pemberitahuan daripada pasangannya adalah suara pasangan sendiri, contohnya bunyi panggilan cinta. namun, jika anda tidak mempunyai pasangan dan ingin menggunakan nada dering kekasih. Anda juga boleh memuat turun beberapa nada dering teman wanita wa

Muat turun Nada Dering WhatsApp Viral Tiktok

Pada masa ini, media sosial yang paling popular ialah Tiktok, terdapat beberapa nada dering khas yang telah menjadi viral daripada aplikasi Tiktok. di sini kami menyediakan beberapa nada dering tiktok wa viral yang boleh anda gunakan untuk telefon pintar anda.

Muat turun Nada Dering WhatsApp Keren dan Aesthetic

selain beberapa nada dering yang tersedia diatas, kami juga menyediakan beberapa nada dering keren pilihan. terdapat 10 nada dering wa keren yang bisa kalian download.

Cara Menukar Nada Dering WA dengan Lagu Mp3

Secara amnya, setiap telefon bimbit yang telah memasang aplikasi WA akan mempunyai pelbagai nada dering lalai untuk aplikasi tersebut. Namun, jika anda bosan dengan nada dering yang disediakan oleh aplikasi wa, anda boleh memuat turun nada dering di Google atau laman web lain.

Langkah-langkah yang diambil untuk menggantikan nada dering wa dengan mp3 adalah seperti berikut

Langkah 1: Muat Turun Mp3 Trend

Muat turun fail Mp3 lagu apa yang anda ingin buat pemberitahuan WA

Langkah 2 : Alihkan Lokasi Mp3

Alihkan Mp3 yang telah anda muat turun dengan langkah berikut: Pengurus Fail atau Fail Saya pada telefon bimbit anda.

Langkah 3 : Sesuaikan Storan Dalaman

Pilih Storan Dalaman pada telefon anda.

Langkah 4 : Cari Folder Nada Dering

Pilih folder Nada Dering, jika tiada di sana anda boleh menulisnya dalam carian

Langkah 5: Tampal Fail MP3 ke dalam Folder Nada Dering

Letakkan fail mp3 dalam folder nada dering seperti yang ditunjukkan di bawah

Langkah 6 : Buka Tetapan WA

Kemudian buka aplikasi Whatsapp, kemudian pilih Tetapan dan pilih Pemberitahuan

Langkah 7: Pilih MP3 yang dimuat turun tadi

Pilih Ringtone mengikut Mp3 yang telah kita letak dalam folder Ringtones tadi